Uncategorized

Земјоделците кои се корисници на субвенции и имаат промена во банкарски сметки, телефонски броеви или адреса на живеење потребно е да ги ажурираат промените

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството ги известува земјоделските стопанства кои поднеле барање за финансиска поддршка во 2021 година, а од денот на поднесувањето на барањето до сега имаат промена во: број на банкарска сметка, промена на адреса на живеење, или телефонски број за контакт, ќе можат да извршат промена во електронскиот систем во кој …

Земјоделците кои се корисници на субвенции и имаат промена во банкарски сметки, телефонски броеви или адреса на живеење потребно е да ги ажурираат промените Read More »

Општеството брза кон дигитализација и реализација на Дигиталната агенда, но до каде е овој процес реално на терен е главното прашање на кое што треба да го најдеме одговорот

Објавено на 21.06.2021 година. Во утринската програма Ја сакам Македонија на Сител ТВ, говориме за реалната состојба со факти и бројки за степенот на дигитална писменост кај руралното население.  Општеството брза кон дигитализација и реализација на Дигиталната агенда, но до каде е овој процес реално на терен е главното прашање на кое што треба да …

Општеството брза кон дигитализација и реализација на Дигиталната агенда, но до каде е овој процес реално на терен е главното прашање на кое што треба да го најдеме одговорот Read More »